یک نشریه آمریکایی در گزارشی اعلام کرد که آمریکا هرگز به پیروزی در افغانستان دست نخواهد یافت زیرا تا زمانی که حضور داشته باشد طالبان نیز توانایی جذب نیروهای تازه نفس علیه این کشور را دارد.
به گزارش خبرگزاری انصار به نقل از خبرگزاری تسنیم، حضور طالبان در افغانستان گسترش یافته است و این گروه مناطق وسیع و بسیاری از شهرستانهای این کشور را در اختیار دارد.
بر اساس گزارشی که «بیبیسی» ارائه کرده بود، 66 درصد از شهرستانهای این کشور در اختیار طالبان قرار دارد و حدود نیمی از جمعیت افغانستان در مناطق تحت تسلط طالبان زندگی میکنند.
«نشنال اینترست» نشریه آمریکایی نیز در گزارشی اعلام کرد که گزارشهای اخیر ناظرانی را که به تغییر موازنه جنگ با تکیه بر تلاشهای نظامی آمریکا باور دارند، به فکر وا داشته است.
این نشریه تاکید کرد: در حالی که دولت اوباما با اعزام صد هزار نیرو به افغانستان نتوانست وضعیت را به صورت ماندگار تغییر دهد. نمیتوان باور کرد که افزایش چند هزار نظامی دیگر فراتر از تاثیرات حاشیهایی وضعیت در این کشور را تغییر دهد.زیرا نیروهای خارجی در این کشور در حال حاضر در نهایت به 16 هزار نفر میرسد.
بر اساس این گزارش از آغاز جنگ آمریکا در افغانستان 17سال میگذرد و هزینه آن به بیش از یک تریلیون دلار رسیده است، اما طالبان بیش از هر زمان دیگری در این کشور قدرتمندتر شدهاند.
این نشریه آمریکایی تاکید کرد با توجه به اینکه تولید مواد مخدر در این کشور پس از حمله آمریکا به صورت بی سابقهای افزایش یافته است و مخالفان دولت افغانستان نیز بیش از همیشه قدرت یافتهاند بنابراین باید دلایل اساسی حضور آمریکا در افغانستان را بررسی و بیان کرد.
«استیو کول» دبیر دانشکده روزنامهنگاری دانشگاه کلمبیا اظهار داشت: سیاستگذاران آمریکایی هنوز به پرسشهای اساسی مانند «چرا آمریکا در افغانستان است؟ چه منافعی حضور این کشور را توجیه میکند؟ و این جنگ چگونه پایان خواهد یافت؟» پاسخی ندادهاند.
اما نشریه نشنال اینترست تصریح کرد هر چقدر حضور نظامیان آمریکایی در افغانستان طولانی شود به همان تناسب نیز باید منافع این جنگ برای آمریکا توضیح داده شود.
در ادامه آمده است اظهارات ژنرال «نیکلسون» مبنی بر بن بست جنگ افغانستان و عدم خروج آمریکا نشان میدهد که این کشور تا زمان نامشخصی در افغانستان باقی میماند.
این نشریه خاطرنشان کرد با توجه به جنگ 17 ساله افغانستان، طالبان ثابت کرده که به مقاومت ادامه میدهد و شرایط مختلف خود را وفق میدهد پس تا زمانی که نظامیان آمریکایی در این کشور حضور داشته باشند، این گروه نیز قادر به جذب جنگجویان تازه نفس است.
«لورل میلر» معاون سابق وزارت خارجه آمریکا معتقد است که تنها استراتژی واقع بینانه برای آمریکا خروج از افغانستان و حل بحران این کشور از طریق مذاکرات است.
این در حالی است که طالبان نیز بارها با صدور بیانیهای بر لزوم خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان تاکید کرده و اخیرا نیز با ارائه شروطی پیشنهاد مذاکره را به آمریکا داده است.
انتهای پیام
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/9437
تگ ها: